Iso lämmin musta hiljaisuus

Eeva Kolu

“Joka kerta yöt pimenevät aivan huomaamatta. Jonain iltana elokuussa sitä menee ulos asialle ja yhtäkkiä kaikki on sysipimeää, iso lämmin musta hiljaisuus talon ympärillä. Jatkuvasti on kesä, mutta se ei enää elä, se on seisahtunut kuihtumatta eikä syksy ole vielä valmis tulemaan.” – Tove Jansson, Kesäkirja

Näin kalenterista, että heinäkuu vaihtui elokuuksi. Näin pimenevät illatkin. Ryhdyin avaamaan eteisen lipaston päälle kasaantunutta postia ja soittelin numeroihin, joista kuuntelin uudestaan ja uudestaan pimpelipom-jonotusbiisiä. Klikkasin sähköpostin auki ja ryhdyin savottaan. Hei, kiitos viestistäsi! Toivottavasti kesä on mennyt kivasti…

Kaiken tämän tein, mutta en vielä oikeasti elänyt elokussa. Muut kuukaudet vaihtuvat yhdellä hetkellä keskiyöllä, mutta heinäkuun viimeisen ja elokuun ensimmäisen päivän välissä pitäisi olla viikko.

Kehoni on urhea, vaikka näen, että kaupunkirytmiin palaaminen ei ole sille ihan helppoa. Kun herään, se odottaa ensimmäiseksi aamunraikasta ilmaa ja terassilautoja paljaiden jalkojen alla. Kun vien sen väkijoukkoihin, se on kuin koiranpentu – seuraa emäntäänsä rohkeasti mutta alkaa tunnin tai parin päästä uikuttaa. Tarvitsee huilia, turvalliseen paikkaan käpertymistä.

Nyt elokuuta on kulunut viikko ja olen valmis syleilemään isoa lämmintä mustaa hiljaisuutta. Elokuu on oikeastaan bonus-kuukausi, kuten Tove kirjoittaa: on kesä, mutta se ei enää elä, eikä syksy ole vielä valmis tulemaan.

Silloin voi pelata hieman aikaa. Kysyä keholtaan, mikä arjessa huolestuttaa ja mikä lomassa teki sen niin onnelliseksi. Painaa hetkeksi pause-nappia ennen kuin arki todella alkaa ja tehdä suunnitelmia siitä, mitä kesällä opittua ja ymmärrettyä voisi viedä syksyyn mukanaan.

Tällaisia juttuja mietimme tällä viikolla. Tervetuloa elokuu, ja tervetuloa jälleen Uuden Muusan juttujen pariin! Jos sinulla on ajatuksia siitä, millaisia juttuja haluaisit lukea tänä syksynä, kerrothan meille Facebookissa, Instagramissa (@uusimuusa.fi) tai sähköpostitse (info@uusimuusa.fi)

Mukava nähdä taas!

Teksti ja kuva: Eeva Kolu

 

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.