Alastoman aseet

Jenna Kämäräinen

Kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Nivea

Minulla on hyvä iho. Se on pehmeä, kosteutettu ja sävyltään tasainen. Kyllä, kuulet ihan oikein. Olen aika ylpeä ihostani. Se tuntuu saavutukselta.

Neljä vuotta sitten minä, kuten puoli Punavuorta, tein ahkerasti aarrekarttoja. Niiden kuvat vaihtelivat kiinteistä reisistä ja sampanja-aamiaisista valtaviin huviloihin ja kiharahiuksisiin vauvoihin. Yksi asia kuitenkin löytyi kaikista kartoistani: kaunis, kuulas, tervehenkinen iho. Kiteytin haaveeni konkreettiseksi tavoitteeksi: halusin ihon, joka on niin hyvässä kunnossa, ettei sitä ole pakko meikata piiloon.

Vähensin meikkaamista. Aloin käyttää meikkien lätkimiseen ja irrottamiseen kuluvan ajan ihonhoitoon. Ennen olin putsannut kasvoni hypernopeasti geeliputsarilla. Nyt harjoittelin uuden rutiinin, johon uskon edelleen.

Iltaisin puhdistan ihoni erityisen pedantisti. Monet pesevät kasvonsa huolimattomasti niinä päivinä, kun he eivät meikkaa. Päätin olla tekemättä sitä virhettä. Meikittömällekin iholle kertyy päivän aikana paljon kamaa: rasvaa, likaa ja saasteita. Siksi levitän kasvoille joka ilta puhdistusemulsion. Pyörittelen sitä kasvoilla kärsivällisesti ja poistan sitten vedellä (kesäisin) tai vanulapulla (talvisin). Sitten käyn ihon läpi kasvovedellä. Aamuputsaukseen riittää pelkkä kasvovesi.

Olen huomannut, että oma ihoni uusiutuu nopeasti. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että ellen kuori kasvoja säännöllisesti, kuollut solukko jää hillumaan ihoni pinnalle ja tukkii ihohuokoset. Tuloksena on lauma mustapäitä. Siksi kuorin kasvot vähintään kerran viikossa. Nenään ja leukaan levitän kuorinta-ainetta useamminkin, samalla kun putsaan ne. Kun kuollut iho on heivattu tieltä, seerumeiden ja voiteiden tehoaineet pääsevät imeytymään ja vaikuttamaan.

En edelleenkään juo samppanjaa aamuisin eikä minulla ole kiharakutrisia bébéjä. Mutta yksi unelmani on toteutunut: ihoni on nyt niin edustuskelpoinen, etten meikkaa juuri koskaan. Silloin tällöin ystäväni kysyvät: “Siis eikö sulla ole nytkään mitään meikkivoidetta?” Useimmiten vastaan muina yli-ihmisinä, että ei ole.

Paitsi että välillä tietty on. Ihohuokoseni ovat aika isot ja toisinaan otsaani ilmestyy pari finniä, jotka haluan piilottaa. Kun haluan olla erityisen hehkeä, tasoitan kasvoni meikillä. En yleensä käytä meikkivoidetta, mutta silloin tällöin tartun sävyttävään päivävoiteeseen tai CC-putiloon. Uusin lemmikkini on Nivean Cellular Perfect Skin -päivävoide. Se leviää iholleni näppärästi ja tekee siitä sekunneissa täysin tasaisen. Kasvot näyttävät meikittömiltä. Iho kuultaa, muttei kiillä.

Samaan sarjaan kuuluvat myös raikas, kevyen tuntuinen yövoide ja silmänympärysvoide. Olen tykästynyt erityisesti jälkimmäiseen. Vaikka olen kolmekymppinen, en ole aiemmin saanut aikaiseksi aloittaa silmänympärystuotteen käyttöä. Tämä pikku putilo on kuitenkin siitä kätevä, että siinä on sekä silmänympärysvoide että valovoide samassa putelissa. Pieni tippa tuotetta kosteutta ja valaisee silmänympärysihon hetkessä.Nivean edukkaat Cellular Perfect Skin -tuotteet paitsi kaunistavat ihoa lupaavat myös hoitaa sitä. Tuotteissa on lumicinolia, jonka kerrotaan tasapainottavan ihosoluissa tapahtuvaa ylimääräisen tumman pigmentin muodostumista. Kuten aiemmin kerroin, olen jäämässä koukkuun kemiallisiin kuorintoihin. Siksi pelkään pigmenttiläiskiä melkein yhtä paljon kuin Twin Peaksin Bobia. Ennen kemiallisia kuorintoja ihollani ei ollut yhtään tummaa läiskää. Kuorintojen jälkeen kasvoihin ilmestyy uusia läiskiä joka kerta, kun ulkoilen ilman aurinkovoidetta.

Siksi annoin pienet aplodit, kun huomasin, että Cellular Perfect Skin -päivävoiteessa on suojakerroin 15. Siitä huolimatta levitän kasvoille reilusti kolmenkympin kerrointa joka kerta, kun lähden samoilemaan järven jäälle. Kun istun ystävien kanssa kevään ensimmäisille terassiskumpille, laitan aurinkovoidepullon kiertämään. Ja kappas, ihomme säilyvät sileinä ja tasasävyisinä – vaikka joisimme parikin lasillista sampanjaa säännöllisesti.

Maaliskuun puoliväliin asti voi osallistua Nivean keräilykampanjaan, jossa viiden tuotteen ostaja saa kaupan päälle yhden Nivean klassikkotuotteen. Lue lisää tästä.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuvat: Eeva Kolu

 

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.