Itsetuntoni salaisuus: kulmakarvat

Eeva Kolu

Olen suurimman osan elämästäni ajatellut olevani ruma. Teini-iässä ja vielä vähän vanhempanakin keksin viikoittain jonkun uuden asian, joka ulkonäössäni oli auttamattomasti pielessä. Nykyään kun katson peiliin, ajattelen, että olen oikeastaan tosi jees. En mikään missi, mutta itse asiassa aika ihana, ihan vaan minä. Useimpina aamuina se riittää.

Siihen on kaksi syytä. Ensinnäkin olen ymmärtänyt, että päähäni on herkässä iässä istutettu varsin haitallisia ajatuksia. Ja että vaikka ne ovat aiemmin tuntuneet todelta, aikuisena voi itse valita mihin haluaa uskoa.

Ja lisäksi olen oppinut meikkaamaan kulmakarvat.

Joo, siinä kaksi asiaa, joita suosittelen runneltuun itsetuntoon: vapaavalintaista terapiamuotoa ja hyvää kulmakynää.

Luuletteko, että vitsailen? En! (No ehkä ihan vähän.) Sen jälkeen, kun tajusin KULMAKARVOJEN MAHDIN, koko naamani heräsi eloon. Näytän pirteämmältä, valoisammalta ja vahvemmalta. Luonnostaan hieman ryhditön babyfaceni saa vahvoista kulmista raamit ja koko olemukseni muuttuu skarpimmaksi. Tunnen oloni vahvemmaksi, ja se näkyy ulospäin. Väitän.

Tämän hetken kulmakarvamuoti voi olla todella pelottavaa. Kauneusgurujen kuvia hallitsevat Insta-kulmat eli ne todella tummat ja vahvat kulmat, jotka näyttävät tarkalla sabluunalla spreiatuilta. Vahvat kulmat voi kuitenkin tehdä myös luonnollisemmin.

Joillekin sopivat toki loistavasti hennot ja hailakat kulmat, mutta useimpien ei todellakaan tarvitse pelätä käyttää värikynää hieman höllemmällä kädellä. Vahvat kulmat voi nimittäin meikata myös omia kasvonpiirteitä mukaillen, eikä lopputuloksen tarvitse olla maalatun näköinen.

tammi17-6
Ennen kulmameikkiä…
tammi17-5

… ja jälkeen.

Tässä vinkkini, miten herätät naamasi uuteen eloon kulmakarvoilla:

1) Ei ole yhtä, kaikille toimivaa tapaa meikata kulmat, sillä paras lopputulos riippuu kulman omasta muodosta. Oma kaareni on kulmikas, joten korostan sitä liioittelemalla kulmaa hieman. Jos kaari taas on aivan pyöreä, kulmikkaaksi meikatut kulmat eivät näytä luontevilta. Istu kaikessa rauhassa peilin ääreen, tutki kasvojasi ja opettele hahmottelemaan vain hieman korostettu versio luonnollisista kulmistasi. Se vaatii yleensä pari kokeilua.

2) Kulmat kannattaa värjätä, vaikka meikkaisit ne joka päivä. Lopputulos on luonnollisempi kuin vaaleiden tai harvojen kulmien päälle vahvoiksi ja tummiksi piirretyt kulmat. Kulmien värjääminen onnistuu aivan helposti kotona kempparista saatavilla väreillä, kun muistat pestä kulmakarvojen alueelta huolellisesti kaiken rasvan ja öljyn pois ennen värjäämistä. Itse pesen kulmat yksinkertaisesti saippuavedellä ennen värjäämistä, niin väri tarttuu varmasti. Älä myöskään ujostele värin valinnassa – jos et ole aivan blondi, tummanruskea sävy sopii useimmille.

kulmat

3) Suosikkituotteeni kulmille on Anastasia Beverly Hillsin Dip Brow Pomade, vahamainen ja todella pigmenttinen kulmakarvaväri, jonka levittäminen kannattaa tehdä viistopäisellä siveltimellä. Lopputuloksesta saa todella vahvan tai hillitymmän riippuen siitä, kuinka paljon väriä käyttää, ja kulmat kestävät haalistumatta koko päivän. Suomessa tätä merkkiä myy käsittääkseni vain Kicks.

Kiireaamuina luottotuotteeni on Lumenen kulmakynä sävyssä 2 – yksi harvoista kulmakynistä, joka ei taita yhtään punaiseen ja sopii siten tyypilliselle suomalaiselle pigmentille, jossa hiusten väri taittuu ennemmin harmaaseen.

Dip Brow voi tuntua kalliilta, mutta purkki kestää ikuisuuden. Kulmakynää joutuu terottamaan niin usein, että se kuluu varsin nopeasti.

4) Piirrä kulmat kevyitä, lyhyitä, kulmakarvojen suuntaisia vetoja käyttäen, niin lopputulos pysyy luonnollisena. Itse piirrän aina ensin alareunaan haluamani muodon. Sen jälkeen hahmottelen hännän, eli korostan kulmieni korkeinta kohtaa ja lopuksi hahmottelen aivan hennosti kulmien sisäosan. Tässä vaiheessa voit myös hieman paksuntaa kulmiasi hahmottelemalla raamit omia karvojasi etäämmälle. Sitten väritän lyhyillä vedoilla raamien sisältä.

Lopputuloksesta tulee vahva, muotta luonnollinen, kun käytät reilummin väriä kulmien alaosaan ja maltillisempaa kättä yläosaan.

5) Viimeistelyvinkit:

Kun olet piirtänyt kulmat, saat ne pysymään ojossa, kun suihkautat kulmakarvaharjaan hieman hiuslakkaa ja harjaat kulmat harjalla läpi ylöspäin suuntautuvin liikkein.

Saat ekstratehoa katseeseesi, kun lisäät kulmakarvojen alle kulmaluulle hieman kuultovoidetta

Teksti: Eeva Kolu
Kuvat: Jenna Kämäräinen
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.