Oikeasti toimivat luomumeikkivoiteet

Eeva Kolu

Yhteistyössä Naturelle

Olen toipumisvaiheessa pahasta aikuisiän aknesta. Lääkekuurilla ja kosmetologikäynneillä kuriin saatu akne on lähes parantunut, ja riesana on enää haaleat arvet ja silloin tällöin yllärinäpyt. Kosmetologini sanoi minulle jo yli puoli vuotta sitten, että todennäköisesti viimeinen silaus ihoni parantumiseen olisi luonnonmukaiseen meikkivoiteeseen vaihtaminen.

Käytän suloisesti sekaisin luonnonkosmetiikkaa ja synteettistä kosmetiikkaa, mutta pyrin käyttämään luomukosmetiikkaa iholle jätettävissä tuotteissa. Ainoana poikkeuksena on ollut juurikin meikkivoide, koska olen sen suhteen hyvin vaativa. En kelpuuta tuotteita, jotka katoavat kasvoilta vartissa, kerääntyvät nenänpieliin tai tuovat vain hieman väriä kasvoille. Ei! Haluan näpyt piiloon, tasaisen ihonsävyn ja kauniin valoisan kuullon, ja haluan tämän kaiken mieluiten koko päiväksi.

Toisin sanoen – vaadin luomumeikkivoiteelta tismalleen samoja ominaisuuksia kuin synteettiseltäkin. Olen ennen kaikkea kosmetiikkahörhö. Luonnonmukaisuus ei ole itselleni niin vahva kriteeri, että olisin valmis tekemään kompromisseja lopputuloksen suhteen.

Käsitykseni luonnonkosmetiikan meikkivoiteista ei ollut kovin mairitteleva. Joskus vuosia sitten luomuhurahduksissani testailin useita, mutta tuolloin tuntui, että meikkivoide on yksinkertaisesti yksi niistä tuotteista, jota ei voi tehdä kunnolla ilman synteettisiä ainesosia. Ainoa ihan kelvollinen tuote, jonka löysin, oli jauhemainen mineraalipohja, ja senkin pyörittelyyn kyllästyin muutamassa kuukaudessa.

Onneksi noiden vuosien jälkeen luonnonkosmetiikkateollisuus on mennyt harppauksin eteenpäin. Nykyään tarjolla on monta aivan loistavaa luonnonmukaista meikkipohjaa, jotka eivät jää kakkosiksi synteettisille siskoilleen. Lopputulos on aivan yhtä hyvä, mutta samalla tuotteissa on ihoa hoitavia ainesosia eikä lainkaan ihoa mahdollisesti tukkivia tai ärsyttäviä silikoneja, mineraaliöljyjä tai parabeeneja.

Meikkihörhönä olen tietenkin testannut niitä vinon pinon. Tässä neljä mielestäni parasta.

Täydellinen kuivalle iholle

Voidemaisen RMS Beauty Un Cover-up -meikkivoiteen pohjana on kaikkien rakastama kookosöljy. Lopputulos on jännä: samaan aikaan varsin peittävä, mutta todella kuulas ja hehkuva. Öljypohjaisuutensa vuoksi tuote on aivan loistava kuivalle iholle – ei tarvitse pelätä sitä, että kasvot tai meikki alkaisivat hilseillä päivän mittaan. Samalla tuotteessa olevat öljyt ravitsevat ihoa.

Un Cover-upia voi käyttää myös peitevoiteen tapaan – tuotetta voi kerrostaa enemmän peittävyyttä kaipaaviin kohtiin. Tuote on todella riittoisa, ja siitä syystä työstäminen sormin on hieman hidasta. Siksi suosittelen tämän kanssa hyvää sivellintä. RMS:n valikoimista löytyy juuri tälle meikkivoiteelle tarkoitettu sivellin, mutta itse olen saanut ihan vain edullisen bufferisiveltimen kanssa tällä aivan loistavan lopputuloksen.

Tämä meikkivoide on aina mukanani matkoilla. Todella riittoisa tuote on nimittäin pakattu tosi pieneen purkkiin, ja vielä yhdelläkään kentällä sitä ei ole luettu nesteeksi. (Se litran pussukkahan ei riitä mihinkään, joten kun keksin tavan kiertää nestesääntöjä – hurraa!)

Rasvaiselle iholle ja matan lopputuloksen ystävälle

Siinä missä epäilen RMS:n Un-Cover Upin kestävyyttä hyvin rasvoittuvalla iholla, Gressan uskoisin olevan sellaiselle iholle täydellinen tuote. Gressan Minimalist Corrective Serum Foundation jättää nimittäin iholle niin mattaisen ja silkkisen pinnan, että omalle kuivalle iholleni se oli jopa hieman liian matta!

Minimalist on samaan aikaan meikkipohja ja seerumi. Pohjaöljynä on parsakaalinsiemenöljy, joka sisältää runsaasti A-vitamiinia. Luonnollinen A-vitamiini on luonnonkosmetiikan vastine synteettisessä kosmetiikassa käytetyille retinoideille, jotka hidastavat ihon ikääntymistä. Pullosta löytyy myös ihoa kirkastavia ja tasapainoittavia kasviuutteita.

Koostumus on ohut ja juokseva, mutta todella peittävä ja pitkäkestoinen. Sopii levitettäväksi sormin, siveltimellä tai sienellä.

Todella peittävä lopputulos ja 2-in-1-tuote

Hynt Beautyn Duet Perfectin Concealer on kuin luonnonkosmetiikan Joe Blasco. Tuote on itse asiassa peitevoide, jota voi käyttää myös meikkivoiteena kosteusvoiteeseen sekoitettuna. Tämä tuote on to-del-la riittoisaa, ja itse asiassa sen kanssa haasteena onkin opetella käyttämään tarpeeksi vähän.

Olen kokeillut Hyntiä myös koko kasvoille levitettynä ihan sellaisenaan, ja lopputulos muistuttaa tosiaan Joe Blascoa – todella peittävä ja pysyvä, mutta ei lainkaan paakkuuntuva tai hilseilevä lopputulos. Olisin huutanut halleluja, jos olisin tiennyt tästä tuotteesta silloin, kun aknearpeni olivat vielä leiskuvan tummia. Suosittelen ehdottomasti levittämään hyvällä siveltimellä!

Hyvä tuote myös niille, jotka tykkäävät pitää meikkipussin minimissä – samalla purkilla kun hoitaa sekä peitevoiteen että meikkipohjan.

Henkilökohtainen suosikkini (myös ikääntyvälle iholle!)

Olen jo pitkään tykännyt Juice Beautyn ihonhoitotuotteista, joten kun kuulin, että JB lanseeraa meikkisarjan, olin vähintäänkin innoissani. Vielä enemmän innoissani olin, kun kuulin, että sarjan luovaksi johtajaksi on lähtenyt mielikuvitusbestikseni, luksusluomusnobien kuningatar Gwyneth Paltrow.

Juice Beauty (ja Gwyneth) eivät ainoastaan lunastaneet odotuksiani, vaan ylittivät ne. Koko Phyto-Pigments-meikkisarja on tehty ihoa hoitavaksi ja tuotteissa on seerumeista tuttuja ainesosia. Sarjan meikkivoide Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation tekee kaiken. Koostumus on ohut, mutta peittävä, eikä tunnu iholla miltään. Pysyy koko päivän ja jättää ihon kuultavaksi, muttei kiiltäväksi. Lisäksi varsinkin vaaleiden sävyjen määrä on poikkeuksellisen hyvä – tästä meikkivoiteesta löydät todennäköisesti sävyn, jos vaaleinkin sävy on sinulle yleensä aina liian tumma.

Phyto-Pigmentsissä on ihon ikääntymistä hidastavia ainesosia, joten tämä meikkivoide on hyvä valinta ikääntyvälle iholle. Sopii luonnollisestikin myös nuoremmille, jotka haluavat hyvän, ihoa hoitavan meikkipohjan.

Huomioitavaa on, että tämä tuote täytyy levittää aika nopeasti. Siinä missä yleensä tipottelen meikkivoidetta kaikkialle naamaan ja sen jälkeen blendaan sormin tai siveltimellä, tämän kanssa olen oppinut toimimaan yksi kasvojen alue kerrallaan. (Erityisen tarkkana kannattaa olla leukalinjan kanssa!) Toisaalta juuri se tekee tuotteesta kestävän – tuote ikään kuin “imeytyy” ihoon. Koska se sisältää ihoa hoitavia antioksidantteja eikä mitään tukkivaa, ei ajatus ole ollenkaan epämiellyttävä.

Sata peukkua!

Kaikkia näitä tuotteita myydään sekä Naturellen nettikaupassa että kivijalkaliikkeessä Bulevardilla. Uuden Muusan lukijat saavat kaikista meikkivoiteista 10 % alennuksen käyttämällä koodia UUSIMUUSA. Etu on voimassa 31.3. asti. Jos oikean sävyn valinta netissä epäilyttää, saa apua Naturellen asiakaspalvelusta, jonne voi lähettää jopa oman meikittömän kasvokuvan oikean sävyn arviointia varten. Liikkeessä saa tietenkin henkilökohtaisen opastuksen oikean sävyn valintaan.

Teksti: Eeva Kolu
Kuvat: Jenna Kämäräinen ja Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.