Parasta Tubessa: Meikkaavat miehet

Eeva Kolu

En juuri katsele kissa- tai kaatuiluvideoita, mutta olen YouTube-tutoriaalien suurkuluttaja. YouTubesta olen oppinut esimerkiksi laulamaan kundaliinijoogan mantroja, tyhjentämään lattiakaivon ja käyttämään sitä Ikean mystistä purkinavaajaa.

Erityisen paljon olen katsonut meikki- ja hiustutoriaaleja, sillä kotimaiset naistenlehdet harvoin tarjoavat paksulle karhealle kiharakasalle ja vinoille silmille soveltuvia ohjeita. (Kiitos aasialaiset tubettajasiskot, teidän ansiostanne osaan vihdoin tehdä omalle luomelleni istuvan smokey eyen!)

Juuri meikkitutoriaalien kautta löysin YouTuben parhaan annin – meikkaavat miehet. Heitä en tosin katso kauneusvinkkien takia, sillä pojat pistävät arkinassuunsa noin neljä kertaa enemmän pakkelia kuin minä pistäisin omiin häihini.  Sen sijaan videoita katsoessani (yleensä illalla suihkusta tultuani, kun rasvaan sääriä tai lakkaan kynsiä) nauran, viihdyn, ihastun ja hämmästyn. Näillä tyypeillä on aivan parhaat jutut (ja okei, olen oppinut yhtä ja toista peitevoiteen luovasta käytöstä).

Sen lisäksi, että meikkaavat Tube-miehet ovat hauskoja ja viihdyttäviä, he ovat myös avartaneet maailmankuvaani. En tiedä, olisinko esimerkiksi aiemmin ajatellut, että mies, joka meikkaa ja käyttää peruukkia ja korkokenkiä ei pidä itseään drag queenina tai naisena miehen kehossa, vaan ihan vaan miehenä, joka tykkää meikeistä, peruukeista ja korkokengistä. Minulle nämä tyypit edustavat uudenlaista maailmaa, jossa jokainen voi olla mitä haluaa eikä tarvitse aina mahtua jonkin määritelmän sisälle. Virkistävää.

Meikkaavat pojat eivät ole maailmalla mikään ihan pieni ilmiö. Suosikeillani Jeffreellä, Mannylla ja Patrickilla on kaikilla miljoonia seuraajia – Jeffreellä on myös menestyvä oma kosmetiikkabisnes, ja Manny sai juuri historiallisen diilin Maybellinen ensimmäisenä miespuolisena mainoskasvona. Maailma muuttuu, eskosein! Itse pussaan jatkossakin mieluiten meikitöntä sänkiposkea, mutta ihanaa, että maailmassa on tilaa kaikenlaisille mieltymyksille.

Toivottavasti meillä kaikilla on tulevaisuudessa tilaa hengittää vapaammin, teimmepä sen mieluummin au naturel tai kolme kiloa glitteriä naamassa. Patrickia lainaten, “curl those lashes up to Jesus, hallelujah!”

Teksti: Eeva Kolu
Kuva: Manny Gutierrez / YouTube
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.