Testissä: Japanilainen krapulameikki

Uusi Muusa toimitus

Useimmat meistä ehkä pyrkisivät meikillä peittämään krapulaa, mutta Japanissa kasvot meikataan näyttämään krapulaisilta. Ööö. Niin omituinen konsepti, että tietenkin sitä oli testattava.

Kuten hyvin tiedätte, me täällä Uudessa Muusassa olemme kosmetiikkafriikkejä ja seuraamme ahkerasti, mitä kauneuden maailmassa on meneillään. Jos tahtoo tietää, mitä täällä tapahtuu viiden vuoden päästä, kannattaa tarkkailla, mitä Koreassa ja Japanissa tapahtuu nyt. Sieltä lähtivät niin BB-voiteet, vesimäiset kuorinnat, kangasnaamiot kuin etanavoiteetkin.

No, ehkä seuraavaksi on sitten krapulameikin aika rantautua Eurooppaan. Tällä viikolla se rantautui ainakin Helsinkiin, kun päätin vihdoin testata tätä lookia, joka on jo jonkin aikaa putkahdellut esiin siellä sun täällä. Meikki tunnetaan joko “krapulameikkinä” tai Igari-meikkinä villityksen aloittaneen meikkitaiteilija Shinobu Igarin mukaan.

Krapulameikissä pyritään jäljittelemään sitä punaa, joka kasvoille ilmestyy muutaman kumotun drinkin jälkeen (tämä ilmiö liittyy erityisesti itäaasialaisiin geeneihin). Kuulostaa siis, että tavoite on itse asiassa näyttää humalaiselta eikä krapulaiselta, joten en tiedä mistä meikin nimi tulee. Ehkä japanilaiset eivät erottele humalaa ja krapulaa toisistaan vaan näkevät ne saman eksistentiaalisen tilan eri jatkumoina?

Krapulameikin pointti: kuulemma pikku kännipuna kasvoilla tekee naisesta haavoittuvaisen näköisen ja herättää kanssaihmisissä hellyyttä ja suojelunhalua, eli tekee siis kantajastaan täysin vas-tus-ta-mat-to-man! Jaahas. Itsessäni humalaiset suomalaiset herättävät lähinnä murhanhimoa, mutta tässä lienee taas kyse niistä kuuluisista kulttuurieroista.

Igari-meikki syntyy näin:

1. Pohjusta kasvot kuulaiksi. Kiinnitä erityishuomiota tummien silmänalusten peittämiseen. (Mikä krapula se sellainen on?)
2. Käytä kahta erilaista poskipunaa, vaaleanpunaista ja korallista. (Tämä kuulemma “nostaa kasvoilla olevan kosteuden esiin”. En ole koskaan ajatellut, että kännikiiltoa kannattaisi korostaa jopa kahdella meikkituotteella.)
3.Levitä reilusti vaaleanpunaista poskipunaa alaspäin osoittavan kolmion muotoisesti koko poskipään alueelle. Levitä sen päälle toinen kerros korallista poskipunaa. Poskipunaa voi levittää kevyesti jopa nenänvarren päälle.
4. Pidä muu meikki simppelinä: kulmiin hieman väriä, luomiin vaaleanpunaista tai kultaista luomiväriä ja luonnollinen sipaisu ripsiväriä.

En saa täysin vangittua lookin dramaattisuutta valokuviin, mutta tosielämässä näytän tosiaan siltä, että olen kumonnut pari lasia punkkua. Tai lapselta, joka on käynyt leikkimässä äidin meikkipussilla.

Kun ilmestyn kylppäristä, Jennan reaktio on “AAAAAWWW sä näytät niin söpöltä! Ihan lapselta!” Hellyyttävyyspisteet siis kerätty!

Kuljen krapulameikissä loppupäivän ja odotan erityisiä hellyyden sekä suojelunhalun osoituksia kanssaihmisiltä. Niitä ei Jennan ensimmäistä kommenttia lukuunottamatta tule. Muutaman kummeksuvan katseen kyllä saan.

Ravintolassa tarjoilija tosin kysyy, maistuisiko lounaan kanssa viini.

Ilmeisesti onnistuin sentään meikin ensimmäisessä osiossa: näyttämään siltä, että viini on maistunut ennenkin.

Teksti: Eeva Kolu
Kuvat: Jenna Kämäräinen
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.