Vartin öljymeditaatio

Jenna Kämäräinen

Astun sisään. Yritän työntää kuluneen työpäivän takaisin käytävään. Mutta se tuntuu seuraavan niskassa, selässä, leuassa ja päkiöissä. Ryhtini on taittunut kohti maata. Mieleni myös.

Riisun kengät. Ja takin. Ja housut. Ja paidan. Rintaliivit. Sukat. Pikkuhousut. Taittelen ne eteisen tuolille. Kävelen kylppäriin, pesen kasvot ja otan esiin ihmeöljyni.

Hieron sitä kasvoille ja niskaan. Hartioille pyörittelen sitä pitkän hetken. Käyn öljyllä läpi kädet, kyynärpäät, jokaisen sormen. Etenen rintoihin ja mahaan. Reisiin ja jalkoihin läträän ekstrakerroksen. Lopuksi hieron öljyä kaikista kuivimpiin kohtiin: pakaroihin ja hiusten latvoihin.

Öljyhieronnan jälkeen venyttelen. Pyörittelen hartioita. Taivutan käsiä lattiaan. Joskus käperryn kylppärin matolle lapsen lepoasentoon.

Alle vartissa olen täysin rentoutunut. Hengitän syvään. Seison suorana. Olen valmis aloittamaan uudestaan.

Kehitin öljymeditaation lomailtuani Japanissa. Siellä ymmärsin, miten tärkeitä rituaalit ovat. Suomeen palattuani huomasin olevani hermostunut. Kiukuttelin. Harmittelin. Hosuin. Työasiat kärkkyivät mielessä kotisohvalla. Useimpina iltoina teki mieli nollata päivä lasillisella viiniä.

Sitten sain käsiini Khadin Hibiskus-öljyn. Kun kokeilin sitä ensimmäisen kerran, olin juuri tullut kylvystä. Olin yksin kotona. Kylppärissä soi japanilainen spa-musiikki. Pumppasin aluksi öljyä varovasti, sivelin sitä iholle kevyesti. Sitten aloin hieroa ja läträtä. Lopuksi olin öljyn peitossa ja onnellisempi kuin aikoihin.

Hibiskus-öljy tuoksuu lämpimälle kamomillalle ja raikkaalle vetiverille. Siinä on myös viilentävää minttua. En tiedä mitään auyrvedasta, mutta veikkaan, että viilennys on juuri se, mitä tarvitsen. Kävin kerran kuumakivihieronnassa. Hoitaja keskeytti hoidon, koska energiani oli kuulemma tulikuumaa. Loppuajan hän käytti kylmiä kiviä.

Viilentävä hibiskus-öljy on paitsi koukuttavan tuoksuinen myös yksinkertaisesti nerokas. Yksi öljy käy päästä varpaisiin, myös herkälle iholle. Olen testannut kymmeniä öljyjä, mutta tämä on niistä ehdottomasti ylellisin. Siksi tuntuu uskomattomalta, että sen saa suunnilleen 16 eurolla.

Hyvä viinipullo maksaa saman verran, mutta helpottaa vain hetken. Yhdellä hibiskus-pullolla pysyt öljyttynä jumalattarena ainakin pari kuukautta.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuva: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.