Viikon muruset 4/17

Uusi Muusa toimitus

LUE TÄMÄ: “Meik Wiking on kööpenhaminalaisen The Happiness Research Instituten johtaja, joka on omistanut uransa sen tutkimiselle, mikä tekee ihmiset onnellisiksi. Tanskalaiset sijoittuvat toistuvasti tutkimuksissa onnellisuustilastojen kärkeen, ja Wikingin mukaan yksi syy on – pohjoismaisen hyvinvointivaltion lisäksi, tietysti – tanskalaisten hygge-kulttuuri. Hygge on ollut paljon pinnalla viime aikoina myös Tanskan ulkopuolella.

Kevyesti, käytännönläheisesti ja aavistuksen itseironisesti kirjoitettu kirja Hygge – hyvän elämän kirja pyrkii selittämään ulkomaalaisille, mitä hygge oikeastaan on. En itse ole villasukkaihminen, mutta kirjan myötä oivalsin, että hygge on paljon muutakin kuin teekupposia viltin alla. Hygge on “läheisyyden luomisen taidetta, sielun viihtyvyyttä”, pienten ilojen arvostamista ja läsnäoloa. Lisää hyggeä siis minunkin elämääni, tak!” (Lue toki myös meikäläisten vinkit hygge-juhlien järjestämiseen!) – Eeva

LUE TÄMÄKIN: Uuden Muusan toimituksessa larpataan jo kevättä. Tämä Mia Frilanderin ylistyskirjoitus talvelle saa meidät kuitenkin antamaan vielä yhden mahdollisuuden pakkaskeleille ja harmaudelle. Introvertti arvostaa erityisesti tätä huomiota: “Jos ei tee mieli lähteä jonnekin, voi myös helposti huijata, että on vähän kipeä – kukaan ei epäile mitään, koska tauteja on kaikkialla.” 

TREENAA NÄIN: 
Oletko rahaton oman elämäsi ballerina? Klikkaa Youtubeen ja ala treenata kuin balettitanssija, ilmaiseksi! Ballet Beautiful on miellyttävä, helppo ja tehokas tapa treenata koko kroppaa – klassisen musiikin tahdissa, tietty.

KATSO TÄMÄ: “Joskus usko ihmiskuntaan ja rakkauteen meinaa loppua. Onneksi Ylen liikkisohjelma SuomiLOVE palauttaa sen parissa minuutissa. En ole selvinnyt vielä yhdestäkään jatkosta itkemättä, ja se on ihanaa! Tätä terapeuttista ohjelmaa olisi ilo ja kunnia päästä joskus tekemään työkseen.” – Jenna

Teksti: Jenna Kämäräinen ja Eeva Kolu
Kuva: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.