Ei mustille aukoille

Eeva Kolu

Kaupallinen yhteistyö Iittala ja Asennemedia

En ole opiskellut oikeaoppista kiinalaista feng shuita, mutta minulla on oma versioni siitä.

Viihdyn ja voin hyvin tiloissa, joissa energia, ilma ja valo virtaavat.  Teräväkulmaiset pöydät, raskaat huonekalut ja ahtaat väliköt ovat kaikki riskitekijöitä. Kituvat kasvit tekevät ilmapiiristä seisahtaneen, ja jokainen tila kaipaa lämpöä ja pehmeyttä, tuli se sitten jostain vanhasta ja kuluneesta huonekalusta tai pehmeistä tekstiileistä. Istumapaikat kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan sijoittaa niin, että selän takana on seinä tai niin, että selän takana ei ainakaan ole ovea tai ramppaa koko ajan ihmisiä. Esineitä valitessa on yhtä tärkeää ellei jopa tärkeämpää, miltä ne tuntuvat kuin miltä ne näyttävät. Ja niin edelleen…

Kotona ja työpisteellä pahimpia virtauksen pysäyttäjiä ovat ne kasat ja läjät pöydänkulmilla, nurkissa ja laatikoissa, joihin alkaa kerääntyä kaikenlaista epämääräistä tavaraa. Siinä missä tavallinen sotku on vain tavaroita, jotka ovat väärillä paikoilla, nämä läjät koostuvat tavaroista, joille ei ole paikkaa olemassakaan. Ne ovat oikeita tunkkaisen ja pysähtyneen energian keitaita – pelkkä vilkaisu herättää heti epämääräisen syyllisyyden tunteen. Tuokin pitäisi käydä läpi, mitäköhän noikin edes on, äh en halua edes ajatella koko asiaa.

Mutta vaikka et ajattele, siellä se on. Kököttää ja kerää itseensä lisää epämääräistä rojua kuin musta aukko. Tarpeeksi vahvaksi kasvettuaan alkaa imeä energiaa sinustakin.

Itselleni tällaisia läjiä ilmaantuu harvoin, koska olen niiden suhteen hirviönatsi. Mutta viime aikoina huomasin, että uudelleen herännyt innostukseni koruihin oli alkanut muodostaa kotiini mustia aukkoja. Iltaisin jätin korvikset yöpöydän kulmalle ja kas, eipä aikaakaan kun se oli vetänyt puoleensa toiset korvikset, sormuksen, pari rannerengasta, pölyisen huulirasvapuikon, kasan rytättyjä kuitteja ja loppuun käytetyn käsirasvan.

Joten: enter korurasiat. Iittalan Vitriini-rasiat ovat täydellisiä tarpeellisen pikkusälän organisointiin, oli kyse sitten koruista tai työpöydän klemmareista ja muistitikuista. Rasioita saa lasisena monessa värissä, mutta minusta ylivoimaisesti ihanimmat ovat tammipohjaiset rasiat kirkkaalla lasikannella. Niissä on täydellinen feng shui: ne tuntuvat samaan aikaan tukevilta ja ilmavilta, koska lasin ja puun yhdistelmä on yhtä aikaa raikas ja rauhoittavan maadottava. Lisäksi pyöristetyt kulmat tuntuvat hyviltä kädessä.

Säilytän isommassa korvakorujani ja rannerenkaitani, pienemmässä sormuksia. Rakkailla tavaroilla on arvoisensa paikka ja mustat aukot on saatu eliminoitua heti alkutekijöihinsä.

Teksti ja kuvat: Eeva Kolu

 

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.