Kohti jää(telö)kesää

Jenna Kämäräinen

Kaupallinen yhteistyö, Iittala ja Asennemedia

No niin, tulihan se sieltä: juhannusviikko, joka tuntuu kaupunkiasunnossa hiostavan kesäiseltä, satoi tai paistoi.

Viimeistään nyt olisi aika vaihtaa paksu talvipeitto liruun kesäpeittoon. Pestä ehkä likaiset ikkunat. Tai ainakin pitää ne auki aamusta yöhön, jos vain ulkona on hiljaista. Vaan eipä taida olla: kaduilla ilakoivat ihmiset, sisäpihan puissa lintuset. Titityy!

Keho on kaupungissa kiinteästi. Mutta vaikka kuinka keskittyisi, mieli karkailee jo laiturille. Siellä kuuluu linnunlaulun lisäksi molskahduksia. Hyppyjä veteen, jossa sekä keho että mieli raikastuvat, ovat samoin tein valmiita uuteen päivään.

“Hei, onnistuuhan se kaupungissakin!” huikkaavat nyt ne, jotka asuvat aivan rannassa tai omistavat pyörän ja käyvät virkistävillä aamupulahduksilla ennen työpäivän alkua.

No niinpä! Sehän kuulostaa aivan ihanalta. Teoriassa päätänkin kokeilla sitä joka kesä. Mutta veikkaan, että käytännössä askeleeni kulkevat tämänkin työkauden viimeiset viikot kotoa suoraan toimistolle ja sieltä takaisin kotiin.

Kotona marssin keittiöön, laitan jääpaloja pakkaseen. Aamulla kaadan ne karahviin tai suoraan vesilasin pohjalle, odottelen, että ne sulavat ja kulauttelen kylmää vettä alas kulaus kerrallaan. Ja siinä se on, parissa minuutissa: tehokkuutta tavoittelevan kaupunkilaisen pikavastine mökin aamupulahduksille.

 Tapio Wirkkalan jäätävän hienot Ultima Thule -lasit, -karahvi ja kulho saatu osana vuosiyhteistyötä.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuvat: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.