Joulun odotus alkaa nyt

Uusi Muusa toimitus

Yhteistyössä Asennemedia ja Kauniisti kotimainen

Hyvää joulukuun ensimmäistä! Joulun odotus alkaa virallisesti tänään, myös meikäläisten kaupunkikämpissä.

Lapsuudenkodissa joulufiilis tulee itsestään. On lapsena väkerretyt koristeet, oikea joulukuusi ja pohjaton kattila äidin joulupuuroa. Mutta entä, kun ei enää asu lapsuudenkodissa, mutta ei myöskään vielä vietä joulua omassa kodissaan? Sitä jää helposti joulunajan välitilaan, ei osaa tai viitsi rakentaa kotiin joulutunnelmaa, koska viettää pyhät kuitenkin vanhemmilla, sukulaisilla – tai vaikka Bahamalla. joulukukat-3-of-6

Mitä vanhemmaksi tulee (toisin sanoen mitä vähemmän jännittää ja odottaa joululahjoja), sitä tärkeämmäksi muuttuu oikeastaan se kaikki ennen itse joulua. Hissuksiin marraskuun mittaan hiippaileva tunnelma, joka rävähtää täyteen loistoonsa heti joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Helpoin ja tärkein joulutunnelman luoja ovat tietenkin joulukukat. Suosikkejamme ovat valkoiset joulutähdet. Muistatko sen mahtipontisen mutta herkän tunnelman, joka syntyy, kun joulukirkossa lauletaan seisaaltaan Enkeli taivaan viimeinen säkeistö? Valkoisissa joulutähdissä on samanlaista voimaa.

Tiesitkö, että useimpia joulukukkia kasvatetaan myös Suomessa? Kaupassa kannattaa zoomailla hetki kukkamerta ja tarttua kotimaisiin joulukukkiin. Ne tulevat läheltä ja kestävät siksi pidempään, reilusti yli Tapaninpäivän, jos niitä hoitaa oikein. Tsekkaa tästä joulutähden hoito-ohjeet ja lue tästä lisää kotimaisista kukista.

joulukukat
Ei, se ei ole kondomi, vaan ensimmäisen lakuluukun sisältö.

Tänä vuonna olemme panostaneet myös joulukalentereihin. Nekin tuntuivat aiemmin mukamas turhilta, kun joulukuuta ei kuitenkaan viettänyt yhdessä ja samassa paikassa. Suosikkimme tämän joulun tarjonnasta on Lakrids by Johan Bülowsin lakritsakalenteri (Jennalta löytyy myös Muumi-versio). Luukun avaaminen aamuisin on melkeinpä meditatiivinen hetki. Sitä pysähtyy juuri tähän hetkeen ja miettii, miten nopeasti päivät poukkivat eteenpäin.

Ennen tätä joulua emme omistaneet yhden yhtä joulukoristetta. Tuntui tarpeettomalta roudata kuukauden ajaksi kotiin turhaa tilpehööriä. Sitten Eeva käveli yhtenä arkipäivänä matkalla sukkahousuhyllylle Stockmannin jouluosaston läpi ja seisahtui. Miksi ihmeessä yhden ihmisen taloudessa ei satsattaisi joulutunnelmaan?

Suositus: marssi hyvin varustellulle joulukoristeosastolle ilman kiirettä. Kierrä ja kaarra ja valitse hyllyjen kaunein hely, yksi riittää. Aseta se kotona paraatipaikalle. Joulukukat ja yksi kaunis koriste riittävät virittämään kodin joulutaajuudelle.

joulukukat-5-of-6

Sitten kannattaa vielä laittaa joulusoittolista soimaan, sytyttää kynttilät ja kaataa lasiin hyvää glögiä. Ja kappas, olet vähintään yhtä riemukkaissa joulutunnelmissa kuin Mariah Carey sekstitonttuasussaan tai punaisessa toppapuvussaan joulupukin syleilyssä.

Joko kuulet  Last Christmasin tahdit?

Teksti: Jenna Kämäräinen ja Eeva Kolu
Kuvat: Eeva Kolu ja Mikko Rasila
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.