Kukkiva kohtaaminen

Uusi Muusa toimitus

Kaupallinen yhteistyö Kauniisti kotimainen ja Asennemedia 

Sen tuntee jo ovella: kun käsi koskettaa ovikelloon, vatsaa alkaa kutitella. Oven takana odottaa ystävä. Kohta lähtee!

Kukaan ei kohota naista yhtä taitavasti kuin toinen nainen. Naisilla on mieletön lahja kuunnella ja kannustaa toisiaan – ja meidän mielestämme sitä lahjaa ei kannata säästellä. Ystävän katse, lämmin kosketus ja taitavasti valittu kehu nostavat korkealle ja kantavat pitkään. Siksi ystäviä kannattaa kohdata silloinkin, kun ei oikeastaan ehtisi. Juuri sellaisena päivänä, kun tuntuu, ettei itsellä ole mitään annettavaa.

Uusia ystäviä nähdään kahviloissa, sielunsiskoja kotona. Siellä on helpointa puhua suoraan. Nauraa kovaa. Itkeä koko keholla.

Kummempia tarjoiluja ei tarvita. Kuuma kahvi on hyvä, kylmä skumppa täydellinen.

Meistä on ihanaa odottaa ystävän ovella tuliainen kainalossa. Ennen saavuimme paikalle yleensä suklaan tai kuoharin kanssa, mutta viime aikoina olemme keksineet vieläkin paremman idean.

Kukkakimppu on täydellinen tuliainen. Sen antaminen tuntuu kauniilta rituaalilta. Kimpun ojentamisessa on jotain juhlavaa, japanilaista, tilannetta kunnioittavaa.

Kukkapaketin paperi avataan varovasti, kukat nostetaan hellästi esiin. Niille etsitään yhdessä täydellinen vaasi. Lasketaan vesi, asetellaan ojennukseen. Lopuksi kukat lasketaan keskelle pöytää. Kohtaamispaikka on valmis.  Yhteys voi alkaa.

Tähän aikaan vuodesta valitsemme kaupasta useimmiten kotimaisia tulppaaneita, sillä juuri nyt on niiden paras sesonki. Valtaosa leikkokukista lentää meille hyvin kaukaa, joten tulppanikaudella kannattaa nauttia lähikukista täysillä. Valtaosa Suomessa myytävistä tulppaaneista on kotimaisia, joten täydellistä kimppua ei tarvitse etsiä lähikauppaa kauempaa.

Tulppaanit sopivat joka kotiin ja pysyvät hyvinä pitkään, varsinkin jos niitä hoitaa oikein. Mikä parasta, tulppaanit ovat edullisia:  yhden kimpun saa hyvän suklaalevyn tai pullapussin hinnalla, kahteen kimppuun riittää skumppapullon budjetti. Ja siinä missä ruoka ja juoma katoavat tunnissa, tulppaanit pitävät ystävälle seuraa vielä pitkään vierailun jälkeen.

Aina kun ystävä on käynyt kylässä, koti tuntuu täysin toiselta. Ilma on kevyempää, valo lämpimämpää, kaikkien esineiden värit kirkkaammat. Kukkakimppu pöydällä viimeistelee vaikutuksen. Se alleviivaa asian, jonka me kaikki tiedämme, mutta joka pääsee välillä unohtumaan:

Meitä rakastetaan. Lujasti. Justiinsa tämmöisinä kuin olemme. Berliininmunkki mahassa, hillot poskella. Silloin kun tili on tyhjä tai jääkaappi täynnä lempiruokia.

Niissä tilanteissa, jolloin olemme ihan liekeissä. Ja silloin, kun sielumme sojottaa sinne tänne kuin liikaa vettä litkinyt tulppaanipuska.

Teksti: Jenna Kämäräinen ja Eeva Kolu
Kuvat: Eeva Kolu

 

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.