Pääsiäisen sanoma kukkapuskassa

Uusi Muusa toimitus

Kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Iittala

Seisoimme keskellä kukkakauppaa. Olimme päättäneet ostaa pääsiäiskukat: pari sellaista kimppua, joita on kiva katsella läpi pitkän viikonlopun.

Oli yksi ongelma: mikään ei kelvannut. Eeva ei halunnut nuhjuisia narsisseja. Jenna vastusti kaikkia keltaisia kukkia. Kumpikin tuhahti pajunkissoille. Ne näyttivät pölyisiltä palleroilta.

Ostoskassit painoivat. Muut asiakkaat tönivät. Kainalot ja selkä hikosivat talvitakin alla. Jenna oli valmis luovuttamaan. Kukkakuningatar-Kolu otti ohjat ja siirtyi pois pääsiäiskukkien luota, syvemmälle kauppaan.

Meille Uudessa Muusassa pääsiäisen suurin teema on vapaus. Monen päivän ajan olemme vapautettuja töistä ja arkirutiineista. Saamme rauhassa fiilistellä elämän parhaita juttuja. Ehkä muistaa, että meillä on itse asiassa ihan joka päivä lupa olla vapaita suorittamisesta, rajoittavista ajatuksista ja itsesyytöksestä. Where there is spirit, there is freedom.

Kukkakaupassa päätimme toteuttaa vapauttamme ja unohtaa perinteiset pääsiäiskukat. Ajattelimme niiden sijaan pompöösejä pääsiäismunia ja pulleita pupuja. Poimimme pinkin marjakuisman sieltä, herkullisen neilikan täältä. Kokonaisuudesta tuli harmoninen mutta hitusen hilpeä.

Vaaleanpunaisten leikkokukkien lisäksi kiinnitimme huomiomme perunanarsisseihin. Ne nököttivät suloisina ja jotenkin optimistisen oloisina liikkeen sivustalla.

Saat perunanarsisseista tai helmililjoista näyttävän pääsiäisen pöytäkoristeen, kun laitat sipulit sellaisenaan läpinäkyvään lasimaljaan – kirkas Aalto-maljakko on kuin tehty tähän tarkoitukseen. Kastele niukasti.

Ostatko aina vain yhtä sorttia kukkia? Suosittelemme leikkimään rohkeasti floristia ja kokeilemaan pääsiäiskimpun kokoamista ihan ite. Kimppu ei voi epäonnistua, jos valitset erilaisia kukkia samassa sävyssä. Meidän pääsiäiskimppumme on tänä vuonna vaaleanpunainen, sillä ihastuimme kukkakaupassa vaaleanpunaisiin marjakuisman oksiin, joista tuli mieleen pääsiäisraekarkit. Edulliset tulppaanit ovat hyvä pohja kimpulle, ja niiden lehdet toimivat myös vihreänä elementtinä.

Kokeile tällä kertaa tehdä kimppu matalaan astiaan ja leikkaa varret rohkeasti lyhyemmiksi kuin ehkä olet tottunut: saat tuuheannäköisen kimpun vähemmillä kukilla.

Tästä starttaa pääsiäisviikko! Uudessa Muusassa on luvassa idioottivarma jälkkäri pääsiäispöytään sekä ykkösluokan elämää omalla sohvalla. Kokoamme hyvän mielen vinkit loman leffamaratoniin ja viikon lopuksi sanomme: kiiiiiiiitos.

Iittalan Kastehelmi-purkkiAlvar Aalto -kokoelman maljakko ja Birds by Toikka Pikkupöllö saatu osana vuosiyhteistyötä.

Teksti: Jenna Kämäräinen ja Eeva Kolu
Kuvat: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.