Näin järjestät hygge-juhlat

Uusi Muusa toimitus

hyggejuhlat-14-of-27
Luimme uutisista, että hygge on muotia. Emme voi uskoa, että suomalaisilta kesti vuoteen 2016 saakka hoksata, että elämä voi olla mukavaa!

Jos toimistosi sinertävien loisteputkivalojen alle ei ole vielä kantautunut hyggen ilosanoma, tästä siinä on kyse: Hyggeilyä on se, että elämästä tehdään miellyttävää ja arjesta tunnelmallista. Kodikkuus ja kotona viihtyminen ovat hyggen ytimessä.

Halusimme laajentaa hygge-konseptin myös juhliin, kun tahdoimme skoolata Uuden Muusan loistokkaalle startille (kiitos teille kaikille siitä, puspus). Päätimme, että näissä juhlissa ei pönötetä, ei vedetä vatsaa sisään tiukoissa mekoissa eikä seistä päkiät tulessa epämukavissa korkkareissa.

Kas näin se käy:

hyggejuhlat-16-of-27

Valitse tunnelmallinen juhlapaikka

Unohda kalliit juhlatilat ja pidä bileet kotona, jos sinne mahtuu. Meille ei mahtunut, joten pidimme juhlat Helsingin Radisson Blue Plaza -hotellin kodikkaassa sviitissä.

Himmennä valoja

Voit skipata siivoamisen, kun vähennät valoja ja luotat kynttilöihin. Bonarina kaikki näyttävät hyvältä vähemmälläkin pynttäämisellä.

hyggejuhlat-13-of-27

hyggejuhlat-12-of-27

Unohda kikkailu

Juhlissa ei todellakaan tarvita montaa sorttia tarjoilua. Unohda monimutkaiset reseptit  ja vaikeasti syötävät ruuat. Hyggeen kuuluu helppo napostelu. Omissa juhlissamme tarjottiin tasan kahta asiaa: suklaata ja skumppaa. Sitä skumppaa olikin sitten sitäkin enemmän. (Eikö olekin muuten kaunis tämä Katri Niskasen suunnitelema pullo?)

Älä turhaan ala väkertää mutkikkaita drinkkejä. Kellään ei ole hauskaa, jos emäntä tai isäntä ähertää koko illan keittiön kulmauksessa sheikkerin kimpussa.

hyggejuhlat-27-of-27

hyggejuhlat-6-of-27

Nakita lähipiirisi musikantit

Hygge-partyissä ei ole tanssipakkoa. Pyysimme juhliimme esiintymään ystäviemme bändin Paulan päivän, joinka akustinen setti on suorastaan maaginen. Jos tunnet yhdenkin soitto- tai laulutaitoisen, pyydä hänet minikeikalle juhliisi. Mikään ei luo intiimiä tunnelmaa yhtä varmasti kuin se, että kaikki hiljentyvät kuuntelemaan samaa esitystä.

hyggejuhlat-2-of-27

hyggejuhlat-24-of-27

Relaa, perkule!

Tärkeintä hygge-juhlissa on rento tunnelma. Näytä omalla esimerkilläsi, että on ok relata. Vieraat kyllä aistivat, jos isäntä tai emäntä häseltää ja hermoilee. Ennen kuin juhlat alkavat, kaada lasi viiniä, istu alas ja unohda paineet. Itse päätimme unohtaa paineet jopa pukeutumisesta. Siksi hengasimme koko illan hotellin kylpytakeissa.

Vieraita odotti laatikollinen sisätossuja. Työpäivän paineet jäivät ulkokenkien kanssa eteiseen.

Teksti ja kuvat Eeva Kolu ja Jenna Kämäräinen
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.