Kolme ihanaa vesicocktailia

Eeva Kolu

Lupasitko juoda tänä vuonna enemmän vettä? Kas, niin mekin. (Kuten kaikkina aikaisempinakin vuosina.) Henkilökohtainen tavoitteeni on juoda kolme litraa vettä päivässä. Se ei ole toistaiseksi onnistunut vielä yhtenäkään päivänä, mutta pienistä pisaroista muodostuu suuria litroja. Tarkalleen sanoen kolme suurta litraa, sitten joskus.

Veden lipittely saattaa joskus tuntua hieman tylsältä, varsinkin jos olet päättänyt juoda sitä yhtä paljon kuin minä, ja varsinkin jos kaveri vieressä siemailee skumppaa tai cocktailia (niin – satuitko lupautumaan myös tipattomalle?).

Siksi kehittelin kolme vesicocktailia, joista tulee astetta nostattavampi fiilis kuin jokapojan hanavedestä. Ne ovat raikkaampi vaihtoehto niin pelkälle vedelle, limppareille kuin sille kaverin gintonicillekin. Vähän kuin kolme uudenvuodenlupausta yhdessä paketissa.

joulukuu16-4-of-6

Citron pressé

1/2 sitruunan mehu puristettuna
kylmää vettä
tilkka vaahterasiirappia (maun mukaan)
(jäitä)
tarjoiluun sitruunasiivu

Ranskalaiskahviloiden klassikko. Tässä versiossa tosin perinteinen sokerisiirappi on korvattu vaahterasiirapilla. Tarjoile jäillä tai ilman.

joulukuu16-3-of-6

Vg&v eli verigreippi&vissy

1/2 verigreipin mehu puristettuna
kylmää vissyä
(jäitä)

Ystäväni Mikko tekee tätä myös veriappelsiinista, joka on hieman makeampi vaihtoehto. Molemmat hyviä!

joulukuu16-5-of-6

Vihreä detox-vesi

kurkkua
(luomu)limeä
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
vettä

Leikkaa kurkut ja lime ohuiksi siivuiksi. Laita isoon kannuun kurkku, lime ja minttu tai sitruunamelissa. Kaada vettä päälle. Säilytä pöydällä – huoneenlämpöinen vesi imeytyy kuulemma kehoon parhaiten. Voit lisätä kannuun vettä muutaman kerran ennen kuin vihreät kannattaa vaihtaa.

Teksti & kuvat: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.