Maukas curry kikherneistä ja lehtikaalista

Uusi Muusa toimitus

Sää järkkäsi meille kaikkien aikojen aprillipilan, mutta antaa perkules tuiskuttaa. Kyllä täällä keinot keksitään takatalven varalle.

Saisinko ehdottaa yhtä niistä: kikherne-lehtikaalicurry, olkaas hyvät. Se vie ajatukset kuumaan Intiaan, ja mausteet lämmittävät kehoa sisältäpäin. Näin kuvan safkasta Gwynethin Instagramissa (tämä on niin 2010-lukua) ja oli pakko päästä heti tekemään oma versio.

Tämä on ruokaa, joka maistuu hyvältä ja tuntuu hyvältä. Ravitsee sielua ja kehoa. Se on myös loistoresepti Uuden Muusan mausteviikolle, sillä ohje kokoaa yhteen monta juttua, joista kirjoitin pienessä maustamisoppaassani.

Pitemmittä puheitta, mennäänpä asiaan. Pikku vinkki vielä – suosittelen ostamaan kookosmaidon alumiinitölkkien sijaan pienissä UHT-pahvitetroissa. Maito on tetrassa nestemäistä (ei siis kerroksittain kovana ja nesteenä kuten alumiinitölkissä). Sitä voi siis aina lorauttaa ruokaan juuri sen verran kuin haluaa eikä koko tölkkiä tarvitse käyttää kerralla. Lorautankin usein nykyään aamulla mysliannokseen hieman kookosmaitoa sekaan tuomaan ekstramakua (ja tropiikin tunnelmia).

Pikkutetroja löytyy nykyään ihan lähikaupoistakin, ja niissä voi ostaa kookosmaidon lisäksi myös täyteläisempää kookoskermaa.

Kikherne-kookoscurry

(kahdelle)

5 dl lehtikaalia silputtuna
1 tlk (n. 290 g) käyttövalmiita kikherneitä

2 rkl neitsytkookosöljyä (voit käyttää myös esim. oliiviöljyä)
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl garam masalaa
1 tl curryjauhetta
1/2 tl kurkumaa
hyppysellinen jauhettua korianteria
hyppysellinen cayennepippuria

4 dl kookosmaitoa
suolaa
loraus sitruunamehua

tarjoiluun: basmatiriisiä

Poista lehtikaalista paksut ruodit ja silppua. Huuhtele ja valuta kikherneet.

Kuutioi sipuli ja silppua valkosipuli. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri, garam masala, curry, kurkuma, korianterjauhe ja cayennepippuri. Kuullota muutama minuutti, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kikherneet, kookosmaito ja suola. Kiehauta, ja vähennä sen jälkeen lämpöä. Anna porista kevyesti n. 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen lehtikaali ja hauduttele vielä 5-10 minuuttia, kunnes koostumus on sopiva.

Ennen tarjoilua purista päälle sitruunamehua. Maista suola ja lisää tarvittaessa.
Tarjoile basmatiriisin kera.

Teksti ja kuvat: Eeva Kolu
Copyright © 2017 2017. All rights reserved.
Proudly powered by 2017. Theme 2017 made by FitWP.