Nouse korkealle, näe kauas

Uusi Muusa toimitus

Kaupallinen yhteistyö, Paulig ja Asennemedia

Sanomme sen suoraan: meillä on suuria suunnitelmia Uuden Muusan varalle. Haluamme kasvaa. Keksiä ja kokeilla jotain ihan uutta. Luoda jotain sellaista, joka parantaa meidän ja muiden elämää. Ylittää itsemme.

Siksi pidämme säännöllisesti tulevaisuuspalavereita. Niissä ei pohdita juttuaiheita tai näperrellä pikkuseikkojen parissa. Niissä piirrellään valtavia viivoja ja keksitään sekopäisiä, suuruudenhulluja ideoita.

Eeva vietti juuri pari viikkoa Etelä-Afrikassa. Sovimme ennen lähtöä, että heti reissun jälkeen on seuraavan tulevaisuuspalaverin paikka (uusien kulmien ilmaa hengitelleet aivot kun tuppaavat olemaan varsin mainiota maaperää raikkaille ideoille). Optimisteina päätimme, että silloin on kevät ja täydellinen aika pitää vuoden ensimmäinen ulkopalaveri.

Todellisuus oli toinen. Lauantaiaamu oli harmaa ja lattea. Päätimme kuitenkin pitää kiinni alkuperäisestä suunnitelmastamme ja nousta harmaan aamun yläpuolelle. Pakkasimme kahvikupit, croissantit ja termarin kassiin ja lampsimme Kaivopuiston kukkulalle. Se on kotikulmiemme ylevin paikka – korkealta on loistava näköala sekä puistoon että merelle aina Suomenlinnaan asti. Siellä on tullut kerran jos toisenkin ajateltua suuria.

Suuri suunnitelmamme kohtasi seuraavan takapakkinsa: kukkulan huipulla ei ollutkaan yhtään penkkiä. Emme antaneet senkään häiritä vaan lakaisimme kivet puuportailta ja levitimme eväämme. Kaivoimme croissantit paperipussista ja aloimme murustella. Ensin pieniä idean murusia, sitten isoja älynväläyksiä, runsaita paloja voitaikinaa.Tähän mennessä teille on varmasti tullut selväksi, että Uuden Muusan toimituksen moottorit pyörivät kahvilla. Tällä kertaa termarissa mukana oli Pauligin uutta vuosikertakahvia Presidentti Special Blendiä. Se on tehty Sumatralla, korkealla vuoristossa hitaasti kypsyneistä pavuista. Kahvi on paahdettu vain kevyesti, jonka vuoksi kahvissa maistuu papujen marjaisa maku.

Istuimme kukkulalla, korkealta tulleet kahvipavut kielellämme. Katsoimme kauas. Lennättelimme ideoita kaupungin ja meren yllä. Sanotaan nyt sekin, että olimme aika tyytyväisiä itseemme. Ajatuksiimme, suunnitelmiimme, Jennan uusin kulmakarvoihin ja Eevan harmaisiin housuihin. Harvassa yhteisössä on yhtä kohottava, hypettävä henki kuin Uuden Muusan toimituksessa, mutta eilen olimme aivan erityisen tyytyväisissä tunnelmissa. Harmittelimme, ettemme voineet ottaa kuvaa meistä yhdessä.

Rappusista nousi sopivasti samalla hetkellä mustaan tuulitakkiin pukeutunut mies, joka ei näyttänyt kovin kiireiseltä. Jenna oli hetkessä valjastanut miehen kameran varteen kuvaajaksemme. (Tässä asiassa toimituksen työnjako on selvä: Jos tuntemattomia pitää pyytää liikkumaan, auttamaan tai poistumaan, se on Jennan tehtävä. Eevalla on lapsuustrauma siitä, että ei saa olla muille vaivoiksi, joten hän ei mielellään pyydä mitään keltään.)

Mies tarttui kameraan itsevarmasti, kyykisteli eri asennoissa, räiski menemään ja heitteli kannustavia kommentteja. Selvisi, että kuvaajamme oli Briteistä ja lyhyellä kaupunkilomalla Helsingissä. Kehuimme, että hän oli ainakin löytänyt kaupungin parhaat huudit ja kysyimme, mitä hän ajatteli tehdä Helsingissä. Mies kertoi olevansa Lontoossa töissä sosiaalisen median tuottajana vähän tylsässä firmassa, ja etsi matkoilta ideoita siihen, mitä alkaisi seuraavaksi tehdä elämällään. Toivottavasti kaksi naista kahvipalaverissa keskellä Kaivarin korkeinta kukkulaa antoi hänelle ainakin ideoita siitä, millaista työnteko voi olla.

Tarjosimme miehille kahvia ja croisantin, neuvoimme tien Suomenlinnaan ja varoittelimme tuulesta. Sitten makumatkamme tuntui tulleen päätökseen. Uuden Muusan tulevaisuus näytti selvältä. Kulautimme loput kahvit kurkkuun ja kävelimme kotiin.

Presidentti Special Blendin pakkauksen ja kassin on tänä vuonna suunnitellut indonesialainen taiteilija Arif Wicaksono, ja siinä on käytetty indonesialaista WPAP-muotokuvatekniikkaa. Tämä oli itsellemme entuudestaan tuntematon taiteenlaji, mutta kiinnostava tuttavuus – tekniikassa on tiukat säännöt: muotokuva rakentuu erivärisistä geometrisista kuvioista, kaaria eikä mallin oikeaa ihonväriä saa käyttää.

Wicaksono on tehnyt vuosikertakahvin kunniaksi WPAP-tekniikalla muotokuvia Suomen presidenteistä – näyttely on nähtävissä vielä tänään Tapiolan Stockmannilla tai Helsingin Narinkkatorilla.

Tämän myötä kaunista sunnuntaita kaikille! Me keitämme nyt aamukaffet ja avaudumme uuden päivän mahdollisuuksille.

Teksti: Jenna Kämäräinen ja Eeva Kolu
Kuvat: Jenna Kämäräinen, Eeva Kolu ja mysteerimies mustassa tuulitakissa

 

 

 

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.