Pomoballerina ja parantolakarkuri

Jenna Kämäräinen

Joogahousut 69,95 e,Wellicious. Toppi, 80 e, Filippa KAdidaksen tennari 99,95 e. Ballerinakuva on Filippa K:n kevään lookbookista.

Eeva Kolu on liikuntaidolini. Fanitan sitä, että Eeva käy tiukoissa lihastreeneissä, hitailla jooga-tunneilla, sitkeyttä vaativassa pilateksessa ja silloin tällöin tanssimassa balettia. Jos urheilisin, voisin urheilla ainoastaan noin: vaihtelevasti, joskus jopa ailahtelevaisesti, täysin fiilispohjalta.

Haluan tukea Eevaa hänen liikuntaharrastuksestaan. En silti ole ilmoittautunut seuraksi samalle pilates-tunnille tai ehdottanut yhteistä venyttelyhetkeä. Sen sijaan olen suunnitellut hänelle mielessäni kymmeniä täydellisiä treeniasuja. Sillä jos minulta kysytään, tärkeintä treenaamisessa ovat vaatteet. Ja fiilis. Mutta fiilikseenkin vaatteet vaikuttavat valtavasti.

Saanko esitellä Eevan treenivaatepersoonan: pomoballerinan. Eeva on liikkunut viime vuodet muina riikinkukkoina, kaikissa maailman väreissä ja kuoseissa. Siksi hän haluaa nyt pukeutua harmoniaan. Pomoballerina vetää työpäivän jälkeen iholleen mustan, joustavan trikooasun: täydellisesti istuvat joogahousut (, joista ei muuten vilku persvako) ja spagettiolkaimisen topin. Väliin puetaan harsomainen t-paita ja päälle vaaleanharmaa huppari tai roosa kietaisuneule. Tukka on nutturalla, tietenkin, mutta luureissa soi klassisen sijaan gansta rap.

Kun pääsin vauhtiin, suunnittelin samalla alkulämmöllä treeniasun myös itselleni. Tällä hetkellä treenaan vain kävelemistä. Arkisin kävelen kaupungilla, lempikatuja ja meren rantaa pitkin. Kun pääsen vauhtiin, saatan kävellä kaksi tuntea putkeen, kunnes tulee nälkä, väsy tai räntäsade.

Viikonloppuisin kävelen golf-kentällä. En osaa pelata, mutta olen täydellinen caddie. Tehtäväni on työntää kärryä ympäri kenttää ja tarjota pelaajalle oikeaa mailaa oikeaan aikaan. Lisäksi caddien työhön kuuluu pelaajan viihdyttäminen tiukoissa tilanteissa. Siinä hommassa olen ylivoimainen, vaikka itse sanonkin. Ainoa heikkouteni on puvustus. Juuri mikään asuistani ei ole tuntunut sopivalta konservatiiviselle, tervehenkiselle golf-kentälle.

Jos haluaisin tehostaa, hankkisin yhden väljän kauluspaitamekon, jota voisin käyttää sekä golf-kentällä että kaupunkivaelluksilla lenkkareiden kanssa. Mutta tehostaminen ei tunnu oikealta tieltä tässä kesäloman alla. Nyt haluan pikemminkin hiiiidastaaaaa, melkein pysähtyä.

Huppari 20 e, H&M. Housut 79 e, COS. Sandaalit, 89 e, COS. Onnelliset parantolakarkulaiset ovat Zara Homen kevään lookbookista.

Siksi loin täysin tyynen, vakaan ja eleettömän oloasun. Se päälläni näytän siltä, kuin olisin karannut parantolasta. Sellaisesta superkalliista ja ylellisestä hoitolasta, johon Hollywood-starat vetäytyvät ottamaan spa-hoitoja ja terapiaa keikkakiertueidensa ja leffatuotantojensa väleissä.

Asu on vitivalkoinen ja väljä. Sellainen, jossa voi hengittää ja liikkua huolettomasti. Muttei syödä tai juoda mitään värillistä. Silti golf-klubin hodari kutsuu minua vähän väliä. Katson sen ketsuppista sisälmystä, sinappia, joka työntyy makkaran takaa. Katson hupparini valkoista pintaa. Epäröin. Kunnes kuulen syvältä sisältäni kannustavan äänen:

“Just do it.”

Ja puraisen.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuvat: valmistajat
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.