Melkein täydellinen vaatekaappi: aistikas aamutakki

Jenna Kämäräinen

Kuinka paljon rakastat itseäsi? Etkö tiedä? Eiköhän etsitä vastausta hetki.

Luulen, että tieto löytyy niistä hetkistä, jolloin olet ihan yksin. Mitä teet itsellesi yksin ollessasi? Mitä ajattelet, tunnet? Mitä syöt ja juot? Mitä kuuntelet? Mitä sinulla on päälläsi?

Kun olen yksin, olen eniten justiinsa minä. Parhaana iltana, kun rakastan itseäni paljon, vedän imurin esiin, teen lattiasta täysin puhtaan. Sitten levitän sille joogamaton tai viltin. Menen sille istumaan ja hieron iholleni öljyä. Sitten venyttelen, luen makuultani kirjaa. Kirjoitan. Valvon aamuyöhön.

Huonona iltana, kun haluan paeta maailmaa ja itseäni, katson monta tuntia ohjelmia ja menen aikaisin nukkumaan.

Mutta aina, AINA, pukeudun yksinäni ylellisesti. Kauniisiin pikkareihin ja jumalaiseen aamutakkiin.

Suomalainen Balmuir valmistaa universumin ylellisimmät kotiasut. Merkiltä löytää täydellisen viltin ja kauneimman pellavapyjaman. Uuden Muusan ehdoton suosikki on merkin Lausanne-aamutakki. Pehmeä mutta ryhdikäs kashmir, norsunluun hienostunut sävy, sensuelli, avoin kaula-aukko, kaunis vyö, täydellinen leikkaus. Tämä aamutakki on justiinsa sellainen vaate, jossa on yrittämättäkin paras versio itsestään.

Balmuirin kashmir-aamutakissa ryhti on suorempi, kaula pidempi. Se päällään tulee valinneeksi lautaselle vain laadukasta ruokaa, taustalle mieltä kirkastavaa musiikkia. Kashmiriin kietoutuneena kännykkä on helppo jättää pöydälle äänettömänä lepäämään, työajatukset ulko-ovelle. Kallein tuoksukynttilä syttyy. Elämä tuntuu pehmeältä. Kevyeltä.

Aamutakki maksaa 475 euroa. Myönnän, aluksi pidin hintaa kovana. Miksi? Ehkä siksi, ettei juuri kukaan muu näe ylellistä aamutakkiani. Vaikka en pukeudu muita varten, tuntuu hassulta törstätä kotiasuun. Sitten mietin itseäni, sitä, miten elän. Päiväni lempihetki on se, kun seison illalla kotiovella. Rakastan kotona olemista, kylppärimme laattoja, makkarin lankkulattiaa ja sängynpäätyä. Odotan oikeastaan koko viikon torstaita, siivouspäivää, jonka jälkeen saan täyttää kaikki vaasit tuoreilla kukilla. Olen onnellisin omassa sängyssäni. Kehossani kulkee mielihyvän väristykset, kun edessä on koti-ilta ihan yksin.

Jep, maailman täydellisin aamutakki maksaa melkein viisi sataa euroa. Mutta olen sijoittanut tuplasti euroja talvitakkiin, jota käytän vain kolmasosan vuodesta. Aamutakki on päälläni vuoden jokaisena päivänä. Jo siksi siihen kannattaa satsata. Muistan edelleen elävästi sen hetken, kun päätin, että kyllä, minä olen kashmirin arvoinen, kotonakin. Sinä päivänä päätin olla aina puolellani, rakastaa itseäni niin hyvinä kuin pahoina päivinä.

Haluatko sinetöidä rakkaussuhteen itsesi kanssa ylellisellä aamutakilla, mutta tilisi on tyhjä? Ei hätää. Rakkaudentunnustuksia saa myös alle satasella.

H&M:n pellavainen aamutakki on kenties paras koskaan tekemäni ketjuliikelöytö. Pestystä pellavasta valmistettu puhdaslinjainen aamutakki maksaa vain 40 euroa mutta tuntuu todella ylelliseltä. Sen vyötetty, väljä siluetti on todella imarteleva: mistään ei kiristä, mutta avara kaula-aukko paljastaa kauniisti solisluut ja rintakehän. Taskut ovat suuret, hihat leveät mutta lyhyet, jotta sirot ranteet jäävät näkyviin.

Pellavaisessa aamutakissa on helppo larpata japanilaista spa-kylpylää joka päivä. Hengittää syvään. Pitää huolta. Osoittaa itselleen uskollisuutta ja rakkautta, päiviensä loppuun asti.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuvat: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.