Melkein täydellinen vaatekaappi: pompöösi kevättakki

Jenna Kämäräinen

Sen pitää olla pikkasen kreisi. Ajatus ilmestyi aivoihini kirkkaana. Kevättakkini PITÄÄ OLLA pikkasen kreisi! Pramea, säteilevä, pompöösi.

Rakastan talvitakkiani. Se on 100 % villaa, musta, pitkä, väljä – ja helkkarin painava. Luulen, että niskakipuni johtuvat osaksi siitä, että takkini painaa monta kiloa. En käytä käsilaukkua, joten valtavat taskut ovat aina täynnä ja lisäävät siis painoa entisestään.

”Kohta, kohta”, kuiskaan väsyneille harteilleni. Kohta on aika riisua talvitakki ja antaa hartioiden hengähtää. Olen luvannut, että seuraavaksi lasken niille jotain raikasta, kaunista, kevytmielistä. Vakaiden, arvovaltaisten askelten aika koittaa taas myöhemmin, sitten ensi syksynä. Seuraavaksi hullutellaan.

Oikean takin valinta oli lasten leikkiä. Oikeastaan mitään valintaa ei tarvinnut tehdä. Olin kylässä H&M:n showroomilla. Tartuin H&M:n Conscious Exclusive -malliston takkia hihoista ja tiesin, että tässä se nyt on. Painoin takin vasten sydäntäni ja julistin kaikille läsnäolijoille, että tämä takki on minun.

Kun takki tuli myyntiin, jonotin kärsivällisesti liikkeen edessä. Kävelin rauhassa, itsevarmoin askelin takin luo ja vein sen kotiin.

Olen käyttänyt uutta kevättakkiani jo kerran, sisätiloissa. Juhlin se päälläni yhden upean miehen syntymää. Juhlissa ilmeni, että pompöösi kevättakkini ei ole vain takki. Se on puheenaihe.

Takin ansiosta tutustuin ainakin kymmeneen uuteen ihmiseen. He utelivat takkini alkuperää, minä kerroin mielissäni ja pyörähtelin, jotta he näkivät takin jokaisen erityisen yksityiskohdan.

Kun päätin ostaa kreisin kevättakin, totesin Eevalle, että on aika astua esiin varjojen suojista. Uusi takkini sinkosi minut suoraan valokeilaan. Ja tiedättekö mitä? Se tuntuu yllättävän leppoisalta, turvalliselta paikalta sekin.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuva: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.