Pukeudu punaiseen

Uusi Muusa toimitus

Harmaa puvuntakki, 169€ ja housut 79,95€, Massimo Dutti. Ruosteenpunainen puuvillaneule 59,95€, Massimo Dutti.

Oli aika, vuosia sitten, kun olin vielä nuori vihainen nainen. Moni asia sai minut näkemään punaista; riisipuuro, bussilla matkustaminen, irtohiukset lavuaarissa, kuorsaavat ihmiset ja deittailu. Nykyään noiden asioiden lista on lyhentynyt huomattavasti ja tiivistynyt olennaisimpiin; Donald Trump, ilkeät ihmiset ja vatsatauti.

Punainen kokee tänä syksynä uuden tulemisen ja olen siitä todella mielissäni. Punainen on intohimon väri ja kertoo voimakkaista tunteista – hyvistä ja huonoista sellaisista.

Sanotaan, että suuret muotitrendit eli megatrendit syntyvät maailmalla vallitsevista olosuhteista; trendit ikäänkuin heijastelevat sitä mitä maailmalla on meneillään. Ehkä punaisen nousu muotiin kertookin jotain siitä, että elämme poikkeuksellisen intohimoista aikaa – sekä hyvässä että pahassa. Unisan käsintehty mokkalaukku 129,90 €.

Punainen jakaa mielipiteet. Jotkut saavat siitä voimaa ja voisivat pukeutua siihen päästä varpaisiin, toiset ovat ehkä kiinnostuneita, mutta ajatuskin kokopunaisesta asusta nostaa niskavillat pystyyn. Jälkimmäisille tarjoan pehmeän vaihtoehdon: asusteet.

Punainen laukku sopii useimpiin asuihin, myös sellaisiin joissa ei ole tippaakaan muuta punaista. Punainen asuste vie huomion muista yksityiskohdista kuten likaisista tennareista tai pienestä reiästä neuleen hihassa.Silmälasikehykset, 79€, Specsavers. Korvikset, 7,99€, H&M.

Herkullisen punaiset korvikset ovat kuin karkkia korvissa. Kokeile yhdistää nämä vaikka valkoiseen kauluspaitaan ja farkkuihin tai kontrastiväriseen neuleeseen.Harmaa puvuntakki, 169 €, Massimo Dutti. Punainen bandana, 7,99€, H&M: Valkoinen t-paita stailistin oma.

Henkilökohtainen suosikkini jo viime keväästä on pienen huivin sitominen kaulaan. Hieman rentoon, mutta siistiin asuun yhdistettynä ilme on kaukana lentoemosta ja oma kotikaupunki vaihtuu hetkessä Pariisiksi. Kokeile jos et usko.Toppatakki, 69,99€, Ellos. Kukkamekko, 59,99€ ja nilkkurit 34,99€, H&M.

Jos punainen on sinulle helppo nakki ja koirasikin pukeutuu siihen, kaipaat ehkä uutta lähestymistapaa väriin. Saanen ehdottaa kontrasteja: herkkä kukkamekko yhdistettynä ärtsyihin nilkkureihin ja sporttiseen toppikseen saa luultavasti päät kääntymään, mutta siihen lienet punaisiin pukeutujana jo tottunut.Silmälasikehykset 79€, Specsavers. Punainen huppari, 19,99€ ja nahkahame, 179€, H&M. Solkikengät, 89,95€, Ellos.

Perushuppari taipuu yllättävän moneen. Vaate on nykyään melkein klassikko, joten siihen voi huoletta yhdistää vähän rohkeampia materiaaleja ja leikkauksia. Ja mikäs sen parempi kuin nahka, joka tuo särmää kotoiseen huppariin. Matalat ja hieman maskuliiniset herrainkengät voit vaihtaa tennareihin tai korkkareihin fiiliksestä riippuen.

Jos punainen kutkuttaa, mutta edelleen hieman epäröit: kokeile aloittaa vaikka punaisilla alusvaatteilla, huulipunalla tai kynsilakalla. Oman mukavuusalueen ulkopuolella voi olla yllättävän mukavaa. Värianalyysien mukaan punainen heijastelee itsevarmuutta ja energisyyttä, ja varsinkin tuota jälkimmäistä voisi aina olla enemmän näin syyskuun lopulla. Punaista päälle, siis.

Teksti ja tyyli: Elina Sarén
Kuvat: Eeva Kolu
Malli: Ida Nuortie (kiitos!)
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.