Täydelliset kesäkamppeet

Eeva Kolu

Kesällä haluan olla valmiina siihen, että päivä voi kuljettaa minne vain. Siksi valitsen kesävarusteiksini asioita, jotka sallivat spontaanit ideat ja yllätykset. Mekkoja ja sandaaleja, jotka taipuvat sujuvasti rannalta juhliin ja huiveja, joka suojaavat vuorotellen kylmältä ja kuumalta Suomen arvaamattomassa kesäsäässä. Tekstiilejä, jotka pitävät kantamukset kevyinä ja taipuvat moneen tarkoitukseen.

Kesäksi peittelen nahkalaukkuni lomalle ja kuljen korikassi olalla aamusta iltaan. Mifukon korikassit valmistetaan Keniassa eettisten periaatteiden mukaisesti. Etsin pitkään korikassia, jossa kahvat olisivat aitoa nahkaa – ne tekevät kassista aikaa ja käyttöä kestävän. Korikassi nahkakahvoilla 82 e, Mifuko. 

Nopeasti kuivuva ja kevyt hamam-pyyhe on kesän ahkerin moniottelija. Se toimii piknik-vilttinä, pyyhkeenä, turbaanina ja saronkina. Suosikkejani ovat Sera Helsingin eettisesti Etiopiassa valmistetut pyyhkeet, joille täysin luonnonmukaisesti käsitelty puuvilla antaa erikoisen, ihanan pehmeän tekstuurin. Pyyhe 60 e, Sera Helsinki.

Kesällä jos koskaan less is more – elegantin yksinkertaiset sandaalit toimivat yhtä hyvin farkkushortsien kuin juhlamekonkin kanssa. Sandaalit 195 e, Marimekko.

Vaalea farkkutakki on kesän helpoin päällysvaate – se sopii aivan kaiken kanssa, joten et tarvitse kuin yhden. Erityisesti rakastanvalkoisen hulmuavan kesämekon, vaalean farkkutakin ja olkihatun yhdistelmää. Parhaat farkkutakit löydät kirppikseltä.

Harva asia on samaan aikaan yhtä käytännöllinen ja glamoröösi kuin leveälierinen hattu. Sen alta voi vilkuilla salaperäisesti samaan aikaan kun välttyy auringonpistokselta. Isolierinen olkihattu, 15 e, H&M.

Missoni-henkiset bikinit vievät ajatukset välittömästi Italian Rivieralle. Melkein jo maistan lasissa hikoilevan Aperol spritzin… Bikiniyläosa ja –housut, molemmat alennuksessa 9 e, H&M.

Jättikokoiseen korikassiin mahtuu isommankin porukan piknik-eväät viltteineen ja välineineen. Pakkaan puistoon ja rannalle aina mukaan tyynyn, joka myös sujahtaa jättikassiin vaivatta. Korikassi 30 e, Lifestyle.

Suurikokoinen, mutta kevyt ja hengittävä huivi kannattaa aina jemmata kesäkassin pohjalle. Se pelastaa, jos aurinko polttaa, ilta viilenee tai marketin ilmastointi on hyytävän kylmä. Balmuirin Lombardia-huivi on 100 % villaa ja kevyt kuin unelma, 239 e.

Vaatteista puheenollen – alennusmyynnit ovat käynnissä. Tsekkaa tästä Eevan vinkit siihen, miten vaatekaappi täytetään designer-herkuilla ilman designer-budjettia.

Teksti ja kuvat: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.