Japani-viikon muruset

Uusi Muusa toimitus

“Luen lomalla pelkästään dekkareita. Kuluneen vuoden ajan olen pakannut laukkuuni Rei Shimura -sarjan pokkareita. Niissä japanilais-yhdysvaltalainen Rei ratkaisee vähän kuin ohi mennen raakoja murhia. Nämä dekkarit eivät aiheuta painajaisia, vaan opettavat kiinnostavia asioita japanilaisesta kulttuurista ja antiikista.” – Jenna

Japani ei ole pelkästään hiljaisia onseneita ja harmonisia teehetkiä. Silloin tällöin Japanissa on melko hektinen meno ja todella ahdasta. Siihen fiilikseen pääsee Helsingissä Momotokossa, josta saa hyvää ramenia ja maukasta donburia. Yliopistonkatu 5, Helsinki.

Emme suosittele varauksetta minkään halpismerkin kaikkia tuotteita. Mutta japanilaisen Uniqlon pellavavaatteita ja heat tech -legginssejä suosittelemme sataprosenttisesti. Pellavapaitojen ja -housujen hinta-laatu-suhde on loistava. Niiden design on ajatonta, edes väljimmissä vaatteissa ei ole taidemummo-viboja. Imartelevien legginsien saumat on tikattu niin taidokkaasti, etteivät ne repeile kovassakaan käytössä sisäreisistä, niin kuin kaikki muut omistamme legginssit.

Japanissa tosi-tv-kin on tasokasta. Netflixin Terrace House -sarjassa joukko nuoria naisia ja miehiä asuu hulppeassa talossa. Olutta kuluu, mutta peitto ei heilu. Oikeastaan mitään ei tapahdu. Rakastavaiset pitävät hädin tuskin kädestä kiinni. Mutta silti sarjaan jää koukkuun. Talon asukkaiden ylikohteliasta, kunnioittavaa käytöstä on suorastaan kutkuttava seurata. Parhaimmillaan sarja on illalla, kun haluaa vajota uneliaaseen tunnelmaan.

Teksti: Jenna Kämäräinen ja Eeva Kolu
Kuva: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.