Throwback-viikon muruset 45/17

Eeva Kolu

PALUU TUTTUUN OLKKARIIN: Meinasin itkeä onnesta, kun Will & Grace palasi uusilla jaksoilla 11 vuoden tauon jälkeen. Kun pistin ensimmäisen jakson pyörimään, tajusin kuinka ikävä minulla oli ollut paitsi Williä, Gracea, Jackia ja Karenia, myös koko vanhanaikaisen, taustanauretun sitcomin konseptia. Kun sarjan tunnusomainen jazz-pianopimputus rävähti soimaan tuntui kuin hartioilleni olisi laskettu pehmeä villaviltti ja korvaani kuiskattu: olet turvassa. Kaikki on hyvin. Kaiken lisäksi sarja hahmoineen on vuosien tauon jälkeen täysin terässä – uusi kausi on terävä, ajankohtainen, nopea ja piikikkään hauska.
Will & Gracen uudet jaksot katsottavissa Viaplayssa. 


MUSTAN MAKEAN YSTÄVILLE:
“Emmi-Liia ei meinannut lopettaa nauramista, kun kerroin olevani menossa viikonloppuna Lakritsi- ja salmiakkifestivaaleille. ‘Ei kai tuollaista tapahtumaa oikeasti ole olemassa?’ No on! Ja se järjestetään jo neljättä kertaa. En ole itse aiemmin käynyt tapahtumassa, mutta odotettavissa on aivan kaikkea lakusta ja salmiakista, ainakin drinkkejä, taidetta ja “lakritsainen hyvinvointihuone” – mitä ikinä se tarkoittaakaan. Suurena lakun ystävänä odotan uteliaana. ”
Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit Helsingin Wanhassa Satamassa 11.-12.11.

NOSTALGIAPOMMI YSÄRIN LAPSILLE:  Katsoitko telkusta Blondi tuli taloon, kirjoitit Tiimarin lukujärjestykseen ja pidit kaulassasi muovista tuttia? Essi Huuhkan ja Aino Tormulaisen hiljattain ilmestynyt Ysärikirja summaa yhteen 90-luvun kulttuurihistoriaa ja ilmiöitä lasten ja nuorten näkökulmasta. Kirjassa käsitellään niin yhteiskunnan ilmapiiriä kuin muotia, musiikkia, leluja ja kotiakin. Jos kasvoit ysärillä, tulee kirja herättämään suuria tunteita, muistojen ryöppyjä ja spontaaneja kiljahduksia. Sinua on varoitettu.


… JA 2000-LUVUN NUORILLE: Halusin 2000-luvun alussa kovasti tehdä tunnarit IRC-galleriaan, koska siellä olivat kaikki kaverit. Se ei koskaan onnistunut, koska galtsuun ei voinut kirjautua hotmail-osoitteella, eikä perheelläni ollut virallisempaa sähköpostiosoitetta. Tuolloin tunsin auttamatta oloni ulkopuoliseksi, mutta sittemmin olen ollut ihan kiitollinen, että teiniselfieni ja syvälliset ajatukseni ovat jääneet vain omiin arkistoihini. @ircgalleria -Instagram-tili, omien sanojensa mukaan “Internet Archaeology Project” poimii julkisesta IRC-galleriasta kuvia ajalta, kun filttereitä ei ollut keksitty ja nopeet lasit olivat muotia ei-ironisesti. Tiliä voi seurata joko omaa teini-ikäänsä nostalgisoiden tai vaihtoehtoisesti odottaen kauhulla sitä päivää, kun oma kuva plompsahtaa feediin.

Teksti: Eeva Kolu
Kuvat: ABC, Lakritsi- ja Salmiakkifestivaalit, Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.