Viikon muruset 1/18

Eeva Kolu

VALOA PIMEYTEEN: Tänään alkoi LUX Helsinki -valofestivaali, jossa kaupungin keskusta täyttyy valoja hyödyntävistä taideteoksista. (Niin, jos ihmettelet: Lux tarkoittaa valoa, luxe tarkoittaa luksusta. Take note.) Kävin jo katsomassa muutaman teoksen, mutta koko kierros on vielä tekemättä. Valotaiteen ihailun vuoksi tänä vuonna voi käydä teettämässä itsetään Senaatintorilla ilmaisen Light Paint Box -portretin, mikä oli varsin mielenkiintoinen kokemus. Siinä otetaan kuva pimeässä, minkä jälkeen taiteilija luo pitkää valotusaikaa hyödyntäen erilaisilla valoilla upeita efektejä kuviin – kyse ei siis ole photoshopista! Aikaisemmista vuosista oppineena suosittelen välttämään LUX-kierroksen jättämistä viimeiseen päivään, sillä porukkaa on silloin liikkeellä niin paljon, että teokset uhkaavat jäädä ihmispaljouden varjoon.

Lux Helsinki 6.-10.1. 

NYT SITÄ SAA: … nimittäin Diptyquea Suomesta! Ai että, tätä olen odottanut ja mankunut. Tähän asti on pitänyt hypätä Tallinnan-lauttaan, kun olen halunnut santsata lempihajuvettäni Philosykosta, mutta Lahti on uusi Tallinna. Kyllä, Lahti on nyt Suomen virallinen tuoksu-destination, sillä Petit St. Louis -putiikki, joka myy ainoana Suomessa myös Byredoa, on saanut nyt valikoimiinsa Diptyquen tuoksut ja kynttilät. Ja kuulemma ihan Lahteenkaan asti ei tarvitse välttämättä huristaa, koska Petit St. Louisin oma kauppa-auto tipauttaa tuotteet maksutta kotiovelle pääkaupunkiseudulla. (Tosin lähiseutumatka Lahteen ei olisi yhtään hullumpi elämys tänä vuonna? Lihamukin kautta parfyymiostoksille!)

Petit St. Louis, Rautatienkatu 18, LahtiKOTIMAISTA KATSOTTAVAA: Jee, Downshiftaajien kakkoskausi on vihdoin saapunut Yle Areenaan. (Ja jos et ole tähän mennessä katsonut sarjaa, on myös ykköskausi siellä!) Laadukkaasti tehtyä kotimaista draamakomediaa huipulla näyttelijäkaartilla. Sarja starttaa, kun leveästi elänyt aviopari Tommi ja Satu jää yllättäen varattomaksi ja joutuu muuttamaan kaupungin vuokrakerrostaloon – samaan aikaan olisi kuitenkin pidettävä kulissia yllä. Varoitus: Niina Lahtisen hahmon jatkuva huutaminen meinasi saada minut luopumaan koko sarjan katsomisesta, mutta sekin onneksi vähenee sarjan edetessä. (Ja siis tarkennan nyt tässä, että Niina Lahtinen on muuten mielestäni ihana. Mistä tulikin mieleeni: OLETHAN HYVÄ IHMINEN JO KATSONUT SISKONPEDIN JOULUSPESIAALIN?! Se on tänään viimeistä päivää Areenassa. Hopi hopi!)

Teksti: Eeva Kolu
Kuvat: Eeva Kolu, Lux Helsingin Light Paint Box, Yle Areena
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.