Viikon muruset 13/18

Eeva Kolu

Kirjoitan tätäkin juttua päässäni uusi Aquisin ihmeturbaanini. Mihin lie salatieteeseen kangaskaistaleen teho perustuu, mutta se todellakin nopeuttaa hiusten kuivumista. Minulla on paljon tukkaa, joten hiusten kuivuminen sekä itsestään että föönillä kestävät kauuuuuuan. Kun hengailen suihkun jälkeen turbaani päässä puolisen tuntia, elämä on helppoo. Turbaani päässä on myös kivempi meikata ja käyttää esim. kasvonaamiota, kun hiukset pysyvät visusti pois tieltä. Turbaanista on erikseen versiot lyhyille/keskipitkille ja pitkille/erityisen paksuille hiuksille.

Sitä paitsi: turbaani on mielestäni todella staili Jos minun pitäisi pukeutua vain yhteen asuun koko loppuelämäni, pukeutuisin valkoiseen turbaaniin ja kylpytakkiin. Asusteiksi timanttisormuksia ja viinilasi, ja tietysti hotel slippers. 

(Kuvan maalaus on muuten Guido Renin. Se esittää Beatrice Ceniä, 1500-luvulla elänyttä roomalaisnaista, jonka elämäntarina oli traaginen. Jos siitä koitui jotain hyvää, niin ainakin tämä upea maalaus, jonka turbaanityylistä voimme nyt satoja vuosia myöhemmin inspiroitua.)

Tein eilen pitkän päiväkävelyn aurinkoisessa Helsingissä ja kuuntelin samalla Goop podcastin ensimmäisen jakson, jossa Gwyneth Paltrow haastattelee Oprahia. Olipa sinulla minkälaisia tahansa ennakkokäsityksiä kummasta tahansa naisesta, suosittelen nyt laittamaan ne syrjään, ottamaan rauhallisen hetken ja KUUNTELEMAAN TÄMÄN JAKSON!

Oprah on mieletön. Koko jakso on niin kohottava ja täynnä viisautta ja rauhaa. Ja toisaalta jotain liikuttavan samastuttavaa: kun Gwyneth kamppailee äänensä särkymisen kanssa puhuessaan Harvey Weinstein -keissistä, yhtäkkiä muistan että olimmepa ketä tahansa, kuinka rikkaita, kuuluisia tai olipa meillä millainen tahansa maine, lopulta olemme kaikki ihan samanlaisia ja kaikkiin meihin sattuu.
Podcast löytyy nimellä The goop Podcast. 

 

Nyt todellinen viime hetken vinkki: huomenna on viimeinen päivä käydä katsomassa Rauha Mäkilän näyttely Ring a Ring o’ Roses Helsinki Contemporary -galleriassa. Mäkilän värikäs tyyli on todella tunnistettava. Pinkkejä, keltaisia ja mintunvihreitä vilisevät maalaukset eivät kuitenkaan koskaan tunnu heppoisilta, vaan niissä on aina jotain syvää ja pysäyttävää.
Helsinki Contemporary, Bulevardi 10, Helsinki

Teksti: Eeva Kolu
Kuvat: Guido Renin maalaus/Wikipedia, Goop, Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.