Viikon muruset 35/17

Eeva Kolu

Käy (tai yövy!) täällä: Helsingin Torikortteleissa on nyt esillä Pariisissa ranskalaiset villinnyt, suomalaista mökkikulttuuria esittelevä KOTI Sleepover -installaatio. Se koostuu kuudesta erilaisesta puuaitasta, jotka on sisustettu minimalistisen tyylikäästi suomalaisella muotoilulla. Aittoihin pääsee tutustumaan kuka tahansa maksutta, mutta aitassa voi myös yöpyä.

Yövyin KOTI Sleepoverissa heti ensimmäisellä viikolla. Tunnelma oli vähän kuin hemmetin tyylikkäässä leirikoulussa. Muiden vieraiden kanssa syntyi hauska yhteishenki, olimmehan samassa hieman absurdissa tilanteessa – pellavaiset kylpytakit ja tohvelit päällä mökkeilemässä keskellä kaupungin keskustaa. Aamulla istuimme kylpytakeissamme saman pitkän pöydän ääreen syömään saaristolaisleipää, minä, pari ranskalaista Suomi-fania, nelihenkinen japanilaisperhe sekä Ylen toimittaja.

Aitat ovat avoinna yleisölle 17.9. saakka joka päivä klo 13-18. Yöpymisvaraukset AirBnB:n kautta. Installaation yhteydessä sijaitsee myös pop up -kauppa, josta voi ostaa kotiin samoja esineitä, joilla aitat on sisustettu, esim. pellavapyyhkeitä ja upeaa käsintehtyä keramiikkaa.

Lue tämä: Joel Haahtelan uusin romaani Mistä maailmat alkavat on hurmaavin kirja, jonka olen hetkeen lukenut. Luen paljon kotimaista kaunokirjallisuutta, ja myönnettäköön: useimmiten se saa oloni raskaaksi. Haahtelan kirja yllätti. Sitä lukiessa tajusin pitäväni annettuna, että suomalaisessa “vakavastiotettavassa” kirjallisuudessa henkilöiden pitää jatkuvasti taistella kamalan maailman ja ankeiden tyyppien lannistaessa. Tämä kirja oli toista maata. Ilahduin. Ihanaa! Haahtela kirjoittaa kauniisti kuten aina, ja tässä kirjassa kirjailijan oma harrastuneisuus ja asiantuntemus taidehistoriasta tuo suorastaan herkullisen ulottuvuuden nuoresta taiteilijasta kertovaan tarinaan. Kirjan luettuaan sitä on yhtä innoissaan elämästä kuin taiteestakin. Oikeastaan nytkin kun vain ajattelen kirjaa, huomaan mielialani kohoavan, innostuvani, mieleni muuttuvan uteliaammaksi… Kiitos Joel Haahtela!

 

Ahmi tämä: Jos missasit huipun brittisarjan My Mad Fat Diaryn ensimmäisellä kerralla, sarjan kaikki kolme tuotantokautta ovat onneksi tehneet paluun Yle Areenaan. 90-luvulle sijoittuva draamakomedia kertoo ylipainon ja mielenterveysongelmien kanssa painivan teini-ikäisen Raen elämästä. Sarja kuvaa nuoruutta sokeroimatta ja sievistelemättä, ja tarjoaa meille 90-luvun lapsille ja nuorille runsaasti nostalgia-arvoa. Ne vaatteet! Se musa! Se jakso, jossa lähdetään festareille katsomaan Oasista! Ja se ihana Finn. Huoh.

Teksti: Eeva Kolu
Kuvat: Eeva Kolu & KOTI Sleepover

 

 

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.